Eerste woning aankopen

Een belangrijk stap in je leven; het kopen van je eerste huis. Het is een spannende tijd, wij nemen je mee in de reis en vertellen je alles over je eerste hypotheek, want bij De HypotheekFactory ben je op de juiste plek!

Stap 1. Bepalen van de financiële mogelijkheden

Het is erg belangrijk dat je goed voorbereidt op zoek gaat. Juist daarom is het van belang dat je eerst de financiële mogelijkheden bekijkt.

  • Maak een overzicht van jouw inkomsten en uitgaven zodat je kan bepalen wat je per maand wilt betalen
  • Maak een afspraak bij ons voor een kosteloze oriëntatiegesprek, wij gaan voor jou het volgende doen:
    • Berekening maken wat je kunt lenen
    • Uitleg geven over hypotheekvormen
    • Nodige informatie geven over bijkomende aspecten in dit traject.

Je bent nu klaar om op zoek te gaan naar je ideale eerste woning

Stap 2. Op zoek naar je eerste woning

De tweede stap die je zet is heel goed oriënteren waar je wenst te wonen en wat voor woning je wilt.  Het is belangrijk om de wensen op een rij te zetten.

Tips waar je de woningen vindt en op bepaalde wensen filtert;

www.funda.nl
www.jaap.nl
www.huislijn.nl

Daarnaast is het belangrijk om actief te zijn op social media.  De woningen van de verkopende makelaar komen vaak eerst op Facebook en Instagram als vooraankondiging. Volg daarom een aantal makelaars via Facebook en Instagram.

Vergeet je ook niet aan te melden bij de makelaar zelf als zoekende, zo hoor je als eerste dat er een woning te koop komt alvorens het op verschillende digitale kanalen komt te staan.

Stap 3. Regelen van de hypotheek

Gefeliciteerd, je hebt je ideale woning gevonden en je bod is geaccepteerd. Nu dien je enkel nog de hypotheek te regelen. Geen zorgen, daar zorgt De HypotheekFactory voor. Wij gaan je volledig ontzorgen en regelen alles van a tot z voor je. Plan meteen een adviesgesprek in bij De HypotheekFactory.

Stap 4. Hypotheekofferte

Wij streven ernaar om binnen enkele dagen na het adviesgesprek een bindend offerte aan te bieden op basis van jouw wensen en behoeften. Een bindende offerte is meteen je finale akkoord, dat houdt in dat de financiering goedgekeurd is door de hypotheekverstrekker.

Na het tekenen van de offerte stuurt de hypotheekverstrekker de documenten door naar de notaris die de eindafhandeling op zich neemt.

Stap 5. Tekenen bij de notaris

Het is bijna zover, de dag van tekenen bij de notaris betekent dat je de sleutels van de woning krijgt. Bij de notaris teken je voor de hypotheekakte en de leveringsakte (eigendom woning). De sleutels worden overhandigd en je mag jezelf de trotste eigenaar noemen van je eerste woning.